ZWO-commissie

ZWO staat voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking.

Bij zending kunt u dan het beste denken aan ondersteuning van kerken en kerkelijke organisaties over de gehele wereld. Hierbij wordt vooral aandacht gegeven aan de verspreiding van het Christelijke geloof, het verzorgen van theologische opleidingen en het geven van Christelijk onderwijs.

Werelddiaconaat richt zich op de stoffelijke zaken: het geven van medische hulp en het vestrekken van goederen bij rampen. 

Ontwikkelingssamenwerking wil verandering van de structuren die mensen tot armoede dwingen aanbrengen. Onderwijs, op veel gebieden, kan een enorme verbetering geven op de langere termijn, waardoor de bevolking van de bedoelde landen zelf een menswaardige samenleving kunnen opbouwen

ZWO commissie

De ZWO-commissie valt onder de verantwoordelijkheid van de Diaconie. De commissie van de gemeente Gastel & Kruisland werkt nauw samen met de commissie van Oudenbosch. Samen stellen ze vast welk projecten ze zullen ondersteunen en samen wordt er fondsen geworven voor deze projecten. Voorlichting en gemeenteavonden over ZWO thema's worden samen voorbereid en uitgewerkt.

Project

Dit jaar steunt de ZWO commissie het project 'Brabant voor Moldavië'. In deze Powerpointpresentatie vindt u een toelichting op dit project.

Fondsen

De commissie verzorgt de verkoop van de zendingskalender of -agenda. Daarnaast draagt zij ook zorg voor de te houden zendingcollectes:
- in het voorjaar
- met Pinksteren
- in het najaar.

Ook gebruikte postzegels, prentbriefkaarten en niet meer gebruikte mobiele telefoons (liefst met oplader) zijn een belangrijke bron van inkomsten voor de zending. Deze kunnen bij de leden van de commissie worden ingeleverd, of in de daar voor bestemde doos in hal van de kerk.

De ZWO-commissie bestaat uit de volgende leden:

Mevr. N. Kuylen-Labrie,

telefoon: 0165 - 51 22 00

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Nel KuijlenMw. I. de Jong- Maliepaard

telefoon: 06 2187 1057

 

 


Zie voor meer informatie over zending:

www.zendingsraad.nl