Geschiedenis info

Op 1 juli 1997 is de Hervormde gemeente Gastel & Kruisland gevormd door een fusie van de Hervormde gemeenten van Kruisland en die van Oud en Nieuw Gastel.

Bij notariŽle acte op gemaakt door notaris kantoor Simons in Oud Gastel zal alle bezittingen, schulden, rechten en plichten van beide gemeenten over gegaan naar de nieuwe Hervormde Gemeente Gastel & Kruisland.

Hiermee is deze de rechtsopvolger van zowel de Hervormde gemeente Kruisland als die van de Hervormde Gemeente Oud en Nieuw Gastel. Tot Oud en Nieuw Gastel behoorde ook het kerkdorp Stampersgat.

Na de landelijke kerkfusie op 1 mei 2004 tot Protestantse kerk in Nederland heeft de kerkenraad besloten zich hieraan te conformeren en ook voor de Hervormde Gemeente Gastel & Kruisland naamswijziging aan te vragen bij de Classis West Brabant.

Omdat er geen andere kerken zijn in het geografische gebied van de gemeente om mee te fuseren hoeft er geen ingewikkelde procedure te worden gevolgd en kan de classis naamwijziging toestaan.

De officiŽle naamswijziging is per 01-01-2005 ingevoerd. Op 7september 2005 is de acte van naamswijziging bij notaris C.R.C. Simons gepasseerd.